Ziua 4 la ID Fest 2015 (foto și impresii)

Miercuri, 22 Iulie 2015 | Bacau, foto | 5 comentarii

Ultima și cu siguranță nu cea din urmă zi de spectacole din competiția pentru ID Fest 2015, Festivalul de Teatru pentru Tineri ajuns la ediția cu numărul 16, a debutat cu piesele trupelor bucureștene Victoria Art și Brainstorming, a continuat cu ultimele 2 one man show-uri și s-a sfârșit cu niște tensiuni și ofticări la festivitatea de premiere.

Ca să nu stric și mai mult atmosfera de la festival, nu voi intra acum în detaliile celor petrecute sâmbătă seara la premiere, ci mă voi rezuma la frumoasele spectacole pe care le-am văzut pe parcursul zilei cu numărul 4 de la ID Fest.

Cred că cei care aveau toate motivele să se oftice sunt bucureștenii de la Victoria Art, care m-au uns la inimă cu spectacolul lor programat pentru ora 10:00. E prima dată când participă la ID Fest și s-au prezentat ireproșabil pe scena Teatrului Bacovia cu “Paravan. Două telefone”. Nu sunt critic de teatru, poate că nici ochiul pentru acest gen de artă nu-mi este format, dar ce am văzut sâmbătă dimineața mă face să cred că sunt tineri cu teatrul în sânge și la ID Fest 2015. Este spectacolul meu favorit de la ediția din acest an. S-a văzut pe fața membrilor trupei bucuria de a juca, prin naturalețea și lejeritatea cu care se strâmbau, vorbeau și exagerau trăirile personajelor. Drept dovadă, fotografiile sunt pe măsură!

A fost ziua trupelor din București, așa că la prânz i-am avut sub lumina reflectoarelor pe triumfătorii de la Brainstorming și le spun așa pentru că sunt obișnuiți să plece acasă cu multe premii de la ID Fest. “Colonelul” a avut mesaj, spunând printre altele povestea Războiului din Kosovo, dar și emoție, brainstormerii neavând nicio ezitare să ne-o transmită prin felul în care au evoluat în fața publicului băcăuan.

Au urmat Andras Andreea și Ivănoiu Alexandru cu ultimele spectacole din secțiunea “one man show” de la ID Fest 2015. Primul s-a dovedit a fi o continuare a piesei “La răscruce” a timișorenilor de la Heavenly Hell, trupă din care Andreea Andras face parte, în timp ce Alexandru Ivănoiu a emoționat sala, făcându-ne o invitație la toleranță vizavi de cei care s-au născut cu o capacitate intelectuală redusă.

Și, desigur, mai jos aveți fotografiile cu diverși oameni de la ID Fest, realizate de Dana.

 

5 comentarii la “Ziua 4 la ID Fest 2015 (foto și impresii)”

  1. robi 28 Iulie 2015 at 15:15 Permalink

    Ai scris ca ai mult material video de editat,mai pui ceva sau asta e tot?


Lasa un comentariu