Spre informarea baronului Benea: în continuare, Centura Bacău nu are finanțare europeană (document)

Marti, 30 Octombrie 2018 | Bacau, stiri | 1 comentariu

Într-o conferință de presă susținută vineri, baronul maxim Dragoș Benea al județului și primarul zero Cosmin Necula al Bacăului s-au gândit că au atâtea lucruri realizate în spate încât, printre explicațiile pe care le dau în legătură cu spitalul, insula, stadionul, apa și alte obiective ori investiții locale care bat pasul pe loc de 2 ani de zile, e cazul să strecoare niște critici la adresa opoziției. Mai precis, niște minciuni la adresa mea, dar fără să îmi menționeze numele, vezi-Doamne ca să nu-mi facă reclamă.

Aseară ziceam pe Facebook că mi-am găsit timpul și mai ales răbdarea necesare pentru a asculta această conferință de presă, numărând o tonă de ăăă-uri, cel puțin 5 minciuni, 3 idei de infracțiuni enunțate și mulți vinovați externi, dar și că azi voi demonta prima minciună: că Centura Bacău ar avea finanțarea asigurată, Dragoș Benea făcând trimitere la faptul că eu aș răspândi informații false când susțin în continuare că varianta ocolitoare orașului nu ar avea încă bani europeni la dispoziție.

Perfect moment pentru a scoate din mapă un document obținut de la CNAIR la sfârșitul lunii trecute, care menționează negru pe alb că Centura Bacău nu numai că nu are finanțare europeană asigurată, ci și că cererea de finanțare aferentă acestui obiectiv de investiții nici măcar nu a fost depusă în vederea obținerii finanțării europene nerambursabile în cadrul POIM 2014-2020.

Semnarea contractului de finanțare este posibilă după finalizarea procesului de evaluare a conținutului cererii de finanțare de către reprezentanții DG OIT, ulterior parcurgerii etapei de verificare administrativă și de eligibilitate, respectiv etapa evaluării acesteia din punct de vedere tehnico-economic.

cerere finantare centura bacau

Totodată, documentul la care fac referire avansează ca termen estimat de finalizare a Centurii Bacău trimestrul I al anului 2022 și confirmă astfel insuccesul acestor domni de la PSD care conduc destinele județului de mai bine de 20 de ani de zile și pentru mandatul 2016-2020. Aici, în Bacău, dau impresia că le știu și le controlează pe toate, însă la București merg pe burtă și demonstrează că nu sunt capabili să se bată pentru obiectivele Bacăului, în ciuda sacilor cu voturi pe care le pun pe masa partidului.

Uite așa, ditamai senatorul și președintele PSD Bacău, baronul căruia toată suflarea administrativă și politică locală îi cade la picioare (unii ar include-o chiar și pe cea judiciară), nu știe sau nu vrea să admită faptul că Centura Bacău nu are finanțare europeană chiar dacă eu spun acest lucru încă de la începutul anului 2016.

Dacă nu i-a comunicat Lucian Șova acest lucru, Dragoș Benea ar face bine să știe că reprezint Societatea Academică din România în cadrul Comitetului de Monitorizare al Programului Operațional Infrastructură Mare și că sunt conectat în permanență la aceste informații.

Între timp, a doua licitație pentru Centura Bacău se află în instanță, următorul termen de la Curtea de Apel București fiind programat pentru 22 noiembrie 2018. Apropo, asta este una dintre adevăratele probleme ale justiției, nu temele false ale coaliției PSD-ALDE. Așadar, slabe șanse să vedem vreo mișcare în teren până la primăvară.

cosmin necula dragos benea

 

1 comentariu la “Spre informarea baronului Benea: în continuare, Centura Bacău nu are finanțare europeană (document)”

  1. C 30 Octombrie 2018 at 17:26 Permalink

    colegule, ce faci, colegule? :))


Lasa un comentariu