Theaterstock – ziua 4 (galerie foto și impresii)

Marti, 4 August 2015 | Bacau, foto | 2 comentarii

Mă apostrofa cineva ieri că n-am scris nimic pozitiv despre Theaterstock, Festivalul Internațional de Artele Spectacolului care se desfășoară zilele acestea în Bacău, la inițiativa Teatrului Bacovia, cu 32 de miliarde de lei dintre care jumătate bani publici.

N-am pus comentariul respectiv la suflet pentru că știu că am fost obiectiv în toate articolele și postările în care am criticat felul dubios și netrasparent în care s-au alocat banii pentru festival, dar sper ca această galerie foto și materialele din zilele următoare să-i mai liniștească pe adepții de articole naive și flower-power, persoane care îi critică la modul general pe Ponta și pe Băsescu, care se plâng că n-au drumuri și servicii publice de calitate, dar care nu sunt interesați de circuitul taxelor și impozitelor pe care le plătesc și de care se plâng că sunt prea mari.

theaterstock bacau ziua 4-7

Revenind la subiect, e prima mea galerie foto de la Theaterstock nu pentru că sunt hater, ci pentru că în acest weekend am fost acolo unde îmi este locul, și anume alături de prima mea pasiune, muzica electronică, complex explorată la Untold Festival în Cluj-Napoca.

Mi-a plăcut foarte mult atmosfera pe care am găsit-o în oraș. E altceva! Nu am de gând să tastez clișee precum “ce n-a văzut Bacăul” deoarece carnaval și tot felul de giumbușlucuri stradale se organizează și la Mamaia, și la București, ba chiar și la Bacău s-au făcut în trecut, așa că băcăuanii nu sunt atât de inculți precum (ne) consideră elitele băcăuane.

Cel mai interesant mi se pare să privești în ansamblu și să vezi aceste momente artistice printre blocurile gri, investițiile publice ratate sau întârziate și praful din oraș. Un fel de “nici măcar nu e vopsit gardul, iar leopard nu avem”. Mă face să mă întreb serios dacă nu cumva băcăuanii chiar preferă pâine și circ în loc de stabilitate și culoare.

În fine, în fotografii apar Sapro (concert la Scena Hotel Decebal); “Tumulte” de Compagnie “Cie KaRNaVIrES ” (Franța) @ Piața Tricolorului și “By The Wall” de Divadlo Teatr (Cehia) @ Piața Catedralei Catolice, ambele la secțiunea Street Art Performance; “A fuego lento” de Compagnie Bilbobasso (Franța) în fața Hotelului Moldova.

2 comentarii la “Theaterstock – ziua 4 (galerie foto și impresii)”

  1. ZRN 5 August 2015 at 02:49 Permalink

    Faine fotografii, se vede ca iti place si ca ai avut ce fotografia. Daca nu ar fi, nu s-ar povesti si tu nu ai avea ce poza… fii sincer si recunoaste ca iti place. Simt asta din imaginile pe care le-ai urcat. 😉

  2. Cristina 6 August 2015 at 02:50 Permalink

    Foarte sugestive fotografiile. Demne de un fotograf adevarat. Arta nu gluma!


Lasa un comentariu