Am speriat Bruxelu’ cu Pasarela Mărgineni

Bag mâna-n foc că cei de la Comisia Europeană au trăit un șoc săptămâna trecută când au auzit că se inaugurează Pasarela Mărgineni. Contractul pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), proiect finanțat din fonduri europene care include, printre altele, modernizarea pasarelei Mărgineni, a fost semnat în aprilie 2012, deci în plină campanie electorală. Nimeni nu credea că lucrurile vor prinde contur atât de repede.

Câștigătorul licitației publice pentru realizarea construcției a fost anunțat în ianuarie 2013, iar lucrările au început în primăvara acestui an, deci la mai puțin de un an de la semnarea contractului. Conextrust s-a mișcat bine și a reușit să finalizeze podul, iată, cu două luni înainte de termen. Este un semn de normalitate care, încet-încet, ar trebui să nu ne mai mire și pe care ar trebui să îl consemnăm fără prea mult zgomot în cazul tuturor lucrărilor publice.

inaugurare pasarela margineni (4)

Traficul pe pod a fost deschis vineri, 29 noiembrie 2013, însă nu înainte de un eveniment de inaugurare cu primarul Romeo Stavarache, Crin Antonescu (președintele Senatului), Dragoș Benea (președintele CJ Bacău), europarlamentarul Eduard Hellvig, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, cetățeni, deputați, senatori și alți aleși locali.

Conchizând:

  • Romeo Stavarache: Modernizarea acestui pod aduce o creștere a calității vieții în mun. Bacău, după realizarea pasajului subteran și podul de la Șerbănești;
  • Crin Antonescu: Îl știu bine pe Romeo Stavarache și peste tot pe unde merge vrea să aducă bani în oraș;
  • PreaSfințitul Ioachim Băcăuanul: Podul acesta îi apropie pe oameni;
  • Dragoș Benea: Cred că tot executivul Primăriei este mândru de acest proiect, realizat în timp record.

inaugurare pasarela margineni (2)

Că tot vorbim de poduri, săptămâna aceasta va fi deschisă circulația pe Podul de la Gârleni, extrem de important pentru economia județului Bacău și a jud. Neamț, realizat de același constructor într-un timp foarte scurt.

Revenind la Pasarela Mărgineni, acesta a fost refăcut în proporție de peste 70% și mărit la patru benzi. De asemenea, la intersecția cu strada Energiei a fost amenajat un sens giratoriu. Vor fi amenajate și piste pentru biciclete. Stâlpii de iluminat lipsesc deocamdată, dar își vor face apariția pe pod în următoarele săptămâni. Să sperăm că traficul din vestul mun. Bacău va deveni mult mai lejer după modernizarea pasarelei.

inaugurare pasarela margineni (3)

inaugurare pasarela margineni (1)

2 thoughts on “Am speriat Bruxelu’ cu Pasarela Mărgineni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *