Acum a fost un ied, data viitoare poate fi un copil

Duminica, 4 Octombrie 2015 | Bacau, Video | Comenteaza

Vă spun din capul locului că imaginile care urmează vă pot afecta emoțional, chiar dacă victima problemei de care parcă nu mai scăpăm este, în cazul de față, nu o persoană, ci un animal nevinovat.

A nu se înțelege că maidanezii de pe străzile Bacăului, în număr de câteva mii, au vreo vină. Deloc. Problema e la Primăria Bacău, care nu catadicseşte să strângă câinii vagabonzi din oraș.

În filmulețul pe care l-am preluat de la Adrian Gavriliu, apar 4 câini fără stăpân care efectiv sfâșie un ied în stufărișul de la Insula de Agrement, la 2 metri de aleea pe care de obicei unii aleargă, alții se plimbă și, de ce nu, pe care copiii se duc la școală sau la antrenament.

Nici nu m-am putut uita pana la capat. Sunetele scoase de sarmanul pui de capra sunt de a dreptul patrunzatoare. Oare cand s-o rezolva (pe cale civilizata) problema cainilor fara stapan, care sunt si ei in postura de supravietuire, astfel actionand in disperare si atacand cam tot ce le iese in cale? – Adrian Gavriliu

Adrian pune o întrebare foarte bună, la care mi-ar plăcea să răspund, însă în poziția de a oferi clarificări nu mă aflu eu, ci reprezentanții autorităților locale. În timp ce viceprimarul Vasile Tescaru e cu pluta și aruncă vina pe alții, sute de băcăuani ajung anual la spital mușcați de câini. De ce să ne mințim? Problema câinilor comunitari este departe de a fi rezolvată!

Exact anul trecut pe vremea asta vă spuneam că în cazul în care vreți să aflați dacă există viață după moarte trebuie doar să vă plimbați seara prin oraș și e foarte posibil să aflați. Din păcate, acest umor negru e de actualitate și acum, căci în ultimele 12 luni nu s-a rezolvat mare lucru cu maidanezii din Bacău.

Problema e că sunetele pline de durere ale iedului pot fi înlocuite oricând de țipetele unui copil neajutorat care nimerește între câțiva câini comunitari. De aici și titlul meu.

Soluția nu e să îi omorâm, căci asta ar fi nu doar ilegal, ci și barbar. Rezolvarea e la Primăria Bacău: ne trebuie un adăpost mai mare și un serviciu de ecarisaj eficient, care să nu evite anumite zone doar pentru că acolo există o soție de suspus liberal căreia îi plac câinii. Am auzit-o și pe asta și voi reveni cu amănunte când pun informațiile cap la cap. Până atunci, aveți grijă!

caini-maidanezi-in-bacau

Lasa un comentariu