Vasile Tescaru a prins glas. Pe Facebook.

Duminica, 26 Octombrie 2014 | Bacau | 1 comentariu

Ca să nu rămâneți în ceață, Vasile Tescaru este primarul interimar al municipiului Bacău. Asta după ce primarul ales, Romeo Stavarache, a fost arestat nu pentru cele 5 infracțiuni de luare de mită de care este acuzat, ci pentru că n-a respectat condițiile controlului judiciar. E important acest detaliu deoarece primarul suspendat trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție până la o decizie a instanței.

Între timp, orașul, condus de tripleta Vasile Tescaru (primar interimar) – Radu Ababei (viceprimar) – Iulian Stoican (viceprimar temporar), se confruntă cu mai multe probleme:

 • CET Bacău a dat faliment;
 • lucrările la străzile I.L. Caragiale și Milcov pe fonduri europene dau bătăi de cap din ce în ce mai mari atât șoferilor cât și celor care locuiesc în zonă;
 • copiii și juniorii care vor să facă sport de performanță joacă și se antrenează în condiții de toată jena;
 • lucrările la Spitalul Municipal stagnează de luni bune chiar dacă Guvernul a acordat ajutor financiar;
 • Bazinul de înot se închide din când în când pentru anumite societăți private;
 • nu în ultimul rând, pe străzi există mai mulți câini vagabonzi ca niciodată.

Am spus ceva de câini? O, da! Zilnic ajung la spital persoane mușcate de câinii care își fac veacul pe străzile din Bacău. Unele, încercând să fugă de patrupede, chiar sunt lovite de mașini. Am zis-o și în articolul publicat în urmă cu 3 săptămâni, adăpostul Primăriei nu mai poate primi câini deoarece nu corespunde normelor în vigoare.

În schimb, Vasile Tescaru, primarul interimar al Bacăului, care spunea ba că adăpostul e făcut cu bani europeni, ba că e “agreat de Uniunea Europeană”, ambele afirmații fiind false, arunca vina pe Facebook spre Partidul Social Democrat, care nici nu e la cârma municipiului, nici nu are vreun cuvânt de spus în Consiliul Local (ca toți consilierii de altfel): Din păcate PSD, prin DSV, blochează serviciul de capturare a câinilor comunitari.

Screen Shot 2014-10-26 at 21.55.37

A scris-o pe Facebook, ca replică la un comentariu care ridică mai multe probleme: “Daca ar fi si curatenie in tot orasul, cainii sa nu mai bantuie pe toate strazile, scolile sa fie incalzite ,spitale curate si dotate, poate Bacaul s-ar inscrie in”Romania lucrului bine facut”. Discuția a avut loc la o postare în care Vasile Tescaru spune că intrarea în oraș dinspre Moinești este acum civilizată, Bacăul înscriindu-se în “România lucrului bine făcut”. O Românie a lucrului bine făcut care, iată, în Bacău e doar un slogan, aș completa eu.

Domnule Tescaru, nu DSV (Direcția Sanitar-Veterinară) ne (da, nouă, căci e în slujba cetățenilor) blochează “serviciul de capturare a câinilor” pe care administrația PNL l-a făcut foarte prost în acești zece ani, ci tocmai modul în care ați amenajat acele padocuri pentru câini. De altfel o chestiune pe care ONG-uri ca Iubim Natura o spune de ani de zile și care a fost sancționată în aprilie nu de DSV, instituția locală, ci direct de ANSVSA (Autorităţea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor). În țara asta există legi care trebuie respectate nu doar de cetățeni, ci și de autoritățile publice locale. ANSVSA a aplicat legea, constatând că adăposturile nu corespund normelor în vigoare.

Lucrul pe care Primăria Bacău ar trebui să îl facă nu este să se plângă pe Facebook și să facă acuzații nefondate la adresa unui partid sau altul, ci să pună mâna să schimbe ce este în neregulă la acel adăpost, astfel încât să reînceapă strângerea câinilor de pe străzi! Nu de alta, dar e coadă la spital! :)

Sper ca data viitoare să am plăcerea să scriu că ați prins glas prin deciziile bune pe care le luați pentru băcăuani. :)

1 comentariu la “Vasile Tescaru a prins glas. Pe Facebook.”

 1. motolady 26 Octombrie 2014 at 23:35 Permalink

  Legat de drumurile alea 2 da, e ceva de nedescris. Nu stiu cum o fi cu masina, dar eu era sa-mi rup gatul si sa ma calce masinile de multe prea ori, cu o singura ocazie de a merge pe acolo.

  Cat despre falimentul CET-ului, nu toata lumea cerea asta acum cativa ani? De ce o problema chestia asta?

  Iar cainii… nu mai bine ii otravesc unii platiti special, apoi ii strang si ii duc la groapa de gunoi? Oricum se fac enorm de multe chestii ilegale in politica, ce mai conteaza una, care e in folosul cetatenilor.


Lasa un comentariu