Dragoș Luchian și compania TNL au simulat o plimbare la insula nedeschisă publicului

Duminica, 10 Aprilie 2016 | Bacau | 8 comentarii

La PNL Bacău, ipocrizia atinge cote maxime în această perioadă electorală. Dragoș Luchian, fost viceprimar în cel de-al doilea mandat al lui Stavarache și actual candidat liberal la Primăria Bacău, și-a convocat tinerii de la partid care nu pun întrebări, 15 la număr, la o plimbare privată cu bicicleta pe Insula de Agrement.

Asta după ce weekendul trecut, când am organizat Prima pedalare a primăverii, pe canalele interne ale liberalilor circula vestea cum că Luchian va veni la marș. Între timp, acesta s-a răzgândit, probabil din teama de a nu fi luat la împins vagoane de bicicliștii din Bacău care de ani de zile cer piste și parcări pentru biciclete.

Iată că Dragoș Luchian fuge de cetățeni și alege să se plimbe cu bicicleta pe un șantier care este închis publicului, alături de câțiva membri PNL despre care încă nu-mi dau seama dacă cred în el, dar care sunt sigur că nu cunosc multe elemente pe care trebuiau să le audă din gura candidatului lor. Precum:

 • Proiectul de modernizare a Insulei de Agrement, cu care Dragoș Luchian se laudă astăzi, a avut multe greșeli de proiectare și a ajuns la constructor pe bucățele. Au zis-o toamna trecută cei de pe șantier, când am fost acolo ca să văd stadiul lucrărilor. Esta e cauza principală a întârzierii cu peste 100 de zile a lucrărilor.
 • Din cauza acestor întârzieri, la 31 decembrie 2015 am pierdut finanțarea europeană, drept pentru care restul lucrărilor trebuie terminate până la vară din bani de la bugetul local. Cum în bugetul pe 2016 (pe care l-am analizat aici) nu au fost prevăzute fonduri pentru finalizarea Insulei de Agrement, municipalitatea a făcut un credit de, țineți-vă bine, 34 de milioane de lei. Vă reamintesc că dacă Insula de Agrement nu e gata până pe 30 iunie, suntem obligați să returnăm inclusiv fondurile europene decontate până la sfârșitul anului trecut.
 • Cât despre pistele pentru biciclete, în 2011, când Dragoș Luchian era viceprimar, Primăria a propus și Consiliul Local a votat un proiect de 700.000 de euro pentru realizarea de piste pentru biciclete pe străzile Calea Republicii, strada Mărășești, Bulevardul 9 Mai, Bulevardul Ștefan cel Mare și Calea Moldovei. Ce s-a întâmplat cu acel proiect, domnule fost viceprimar, actualmente senator și candidat?

După 12 ani în care n-ai făcut nimic pentru bicicliștii din oraș, să vii acum călare pe o șa și să te pozezi, alături de tinerii de la partid, pe un obiectiv eșuat, încă nedeschis publicului, asta înseamnă să fii ipocrit! Ca falsul să fie și mai sonor, multe dintre bicicletele TNL-iștilor erau împrumutate.

P.S.: Dacă mă duc azi la insulă, mă lasă și pe mine să intru și să mă plimb cu bicicleta? Sau trebuie să fiu musai de la PNL și să mă aflu în campanie electorală? :)

dragos luchian insula bicicleta

8 comentarii la “Dragoș Luchian și compania TNL au simulat o plimbare la insula nedeschisă publicului”

 1. Luca Stanica 10 Aprilie 2016 at 12:21 Permalink

  Pe acest șantier a putut intra dl candidat.
  Pe șantierul de la Spitalul Municipal de ce nu putea intra?
  Are și acest șantier soarta sălii de sport și a stadionului?
  Liberalii,la Bacău, au fost mai ceva ca hunii care parjoleau totul pe unde treceau.

 2. MihaiAntilop 10 Aprilie 2016 at 12:36 Permalink

  Spune-i lu prostu asta de Luchian ca lucrarile trebuie terminate pana pe 30 iunie nu pana la sf anului

 3. MihaiAntilop 10 Aprilie 2016 at 12:40 Permalink

  Aa scuze, n am citit articolul am vazut doar poza

 4. Ionut 10 Aprilie 2016 at 20:07 Permalink

  Sunt de acord cu tine in privinta acestui distins domn, dar te rog, inainte sa iti faci site, invata sa scrii romaneste…

 5. GRIGORAS GHE 11 Aprilie 2016 at 16:26 Permalink

  ce renovari se fac la insula?

  pe bani europeni sau cu banii contribuabililor,era o prioritate zero a BACAULUI?

  • Kristofer 11 Aprilie 2016 at 18:12 Permalink

   Banii europeni s-au pierdut la 31 decembrie 2015.
   Lucrările rămase de executat sunt suportate acum de la bugetul local. Consiliul Local tocmai a aprobat un credit de 34 de milioane de lei pentru acest obiectiv. Se poate spune că Insula de Agrement o facem pe datorie.

 6. vali 13 Aprilie 2016 at 21:46 Permalink

  Am fost si eu acolo acum o luna , cam asa si pe panoul ala scrie ca trebuia terminata lucrarea in decembrie 2015.
  Cu cine am vorbit si cum arata acum o luna , oamenii au zis ca nici in 2-3 ani nu e gata pentru ca erau doar 2 escavatoare si 2 basculante care lucrau efectiv si cica planul ar fi sa mareasca insula pana in apropierea podului de la autogara. Pentru asa ceva iti cam trebuie o armata … lol.
  Stiu foarte bine insula si apa si tot pentru ca am copilarit si crescut pescuit cu bunicul meu acolo :)
  Asa-i la noi.


Lasa un comentariu