Fotoreportaj de la Tabăra de vară a TSD ce s-a desfășurat la Sulina

Joi, 5 Septembrie 2013 | foto, Pareri personale, Politica | 1 comentariu

În perioada 15-18 august 2013 am participat, la Sulina, la cea de-a zecea ediție a taberei Trofeul Naţional “Delta Dunării” pentru Tineretul Social Democrat. Scriu acest articol, care se numără printre cele restante, cu româneasca vorbă “mai bine mai târziu decât niciodată” în minte.

Revenind la subiect, prefer să vă povestesc și să comentez ce s-a întâmplat la Sulina pe baza fotografiilor pe care le-am realizat în sau la marginea Deltei, luați-o cum vreți.

Comunicatul oficial spune că am fost vreo 1.000 de tineri, însă eu înclin să cred că am fost vreo 5-600 sute. Majoritatea erau din Galați, lucru ușor explicabil: tabăra a fost organizată de TSD Galați. Unii la cort, unii în tabăra Sulina, alții cazați la pensiune, am fost suficient de mulți pentru a umple plaja curată și cu nisip fin de care dispune izolata (din punct de vedere rutier) stațiune Sulina.

tabara de vara TSD Sulina 2013-15

Delegația noastră, a TSD Bacău, a fost condusă de liderul organizației Claudiu Ilișanu și a fost formată din 15 persoane. Programul nu a fost foarte încărcat, așa cum eram obișnuit la adunările regionale și naționale ale Consiliului Național al Elevilor, însă pe mine m-a bucurat faptul că avut timp să-mi cunosc colegii în afara ședințelor și a treburilor “serioase”. E prima adunare națională a TSD la care particip.

Mă voi rezuma la câteva fotografii pe care le voi explica, după care vă las pe mâna întregii galerii foto.

“TSD – Echipa câștigătoare” a fost probabil cel mai memorabil și palpabil lucru din tabăra de la Sulina. Lansată de Gabriel Petrea, coordonator TSD București, comunitatea “TSD – Echipa câștigătoare” este proiectul verii în rândul organizațiilor politice de tineret din România. Mă bucur că am putut să dau și eu o mână de ajutor la realizarea ei.

tabara de vara TSD Sulina 2013-8

Cu prietenii din TSD Bacău, la ceas de apus, pe plajă. Printre noi și Cosmin Necula, care anul acesta i-a predat ștafeta în fruntea Tineretului Social Democrat lui Claudiu Ilișanu. Prezența lui la Sulina a fost prilejuită de participarea la ședința Consiliului Național al TSD, al cărui președinte este până la alegerile interne din această toamnă.

tabara de vara TSD Sulina 2013-20

Mulți TSD-iști au dat patul moale din tabără pe nisipul fin din cort. Cred și eu, e un mediu mult mai favorabil pentru întâmplări haioase și de povestit.

tabara de vara TSD Sulina 2013-16

Butunoiu Dorin (președinte TSD Galați) și echipa sa, numărând zeci de tineri, au fost pe baricade timp de patru zile ca totul să iasă bine, de la îmbarcarea pe vapor în Tulcea și până la traversarea Dunării la Galați cu bacul, înapoi spre nordul țării. Mulțumim pentru găzduire!

tabara de vara TSD Sulina 2013-12

Momentul 0, când toți (sau aproape toți) candidații la șefia TSD pe atunci s-au așezat la aceeași masă și au demonstrat încă o dată că TSD este o organizație de tineret puternică și, poate mai important, unită. De atunci și până astăzi lucrurile au evoluat, candidații hotărând în cele din umră să meargă în echipă.

familia TSD la Sulina

Unul dintre câștigătorii concursului de poker cu premii organizat în cadrul taberei, alături de Codrin Costan, președintele municipalei TSD Bacău. Banii strânși de pe urma taxei de înscriere la concursul de poker au fost donați Spitalului din Sulina.

tabara de vara TSD Sulina 2013-19

Momentul meu preferat de la Sulina, când echipa TSD Bacău, formată din 4 băieți + două fete și care a primit ajutorul lui Cosmin Necula (extaziat, după cum se vede), a ajuns în semifinalele concursului de tras funia. N-am spus sforile pentru că se înțelegea altceva.

tabara de vara TSD Sulina 2013-14

La întoarcere, drumul de patru ore pe Dunăre a căpătat sens spre final. Mi-am promis că voi repeta experiența de a vedea Tulcea la apus, venind pe Dunăre dinspre Deltă. Și acum îmi pare rău pentru prostia pe care am făcut-o atunci când am îngrămădit aparatul de fotografiat în geamantan.

tabara de vara TSD Sulina 2013-26

Restul fotografiilor le aveți mai jos.

1 comentariu la “Fotoreportaj de la Tabăra de vară a TSD ce s-a desfășurat la Sulina”


Lasa un comentariu