Azi se lansează „Diagnoza privind utilizarea și alocarea fondurilor publice destinate tinerilor”

Astăzi voi participa, începând cu ora 9:30, la Reprezentanța Comisiei Europene în România, în calitate de monitor (watchdog) în proiect pentru judeţul Bacău, la o conferinţă în care va fi lansat un studiu realizat la nivelul celor 41 consilii judeţene şi al consiliilor locale aferente celor 41 de municipii reşedinţe de judeţ, inclusiv la nivelul primăriilor de sector din Bucureşti, privind aplicarea Legii tinerilor nr. 350/2006 pentru anii 2012-2015.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Politici Educaționale (CPE), alături de Societatea Academică din România și Consiliul Tineretului din România, în cadrul proiectului „Tineri pentru democrație: transparență și bună guvernare în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale”.

Rezultatele diagnozei prezintă un tablou descurajator cu privire la nivelul de implicare și încurajare a implicării tinerilor în accesarea și gestionarea acestora. Mai mult, prevederile legii tinerilor, Legea 350/2006, sunt deseori ignorate de autorități sau tratate cu superficialitate. – via Facebook event

Am scris despre lipsa fondurilor de tineret în Bacău atât la Consiliul Local, cât şi la Consiliul Judeţean. E clar că această stare de fapt va fi consemnată în raport. Din păcate, acesta e punctul de plecare în campania de lobby şi advocacy pe care o voi desfăşura în următoarea perioadă la nivel local, în încercarea de a obţine fonduri pentru tinerii din Bacău. Totuşi, eu sunt optimist, mai ales că ştiu deja câteva organizaţii de tineret locale care ar fi interesate să se implice. Serios, cine nu ar fi interesat de noi oportunităţi de finanţare a activităţilor de tineret?

Să vedem ce-o să iasă…

diagnoza fondur tineret

2 thoughts on “Azi se lansează „Diagnoza privind utilizarea și alocarea fondurilor publice destinate tinerilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *