Recomandare: Jobs (2013)

Am văzut multe filme în ultima perioadă. Majoritatea au fost digerabile și potrivite pentru două ore de relaxare, însă niciunul nu s-a ridicat la nivelul peliculei Jobs. Filmul surprinde povestea lui Steve Jobs, care a ridicat cea mai una dintre cele mai mari companii din lume, Apple.

Filmul ăsta se pliază perfect, zic eu, pe unul dintre articolele mele recente, Curajul de a fi altfel, de a gândi altfel, de a acționa altfel și se încheie cu un citat extraordinar din Steve Jobs:

Pentru cei nebuni, neadaptați, rebeli, conflictuali, pentru cei ce se deosebesc de ceilalți, cei care văd lucrurile diferit. Lor nu le plac regulile și nu respectă starea de status quo. Îi puteți cita, vă puteți contrazice cu ei, îi puteți glorifica sau demoniza. Dar singurul lucru pe care nu-l puteți face este să-i ignorați pentru că ei schimbă lucrurile. Ei motivează rasa umană să progreseze. Și desi unii îi consideră nebuni, noi îi considerăm genii. Pentru că cei care sunt destul de nebuni să creadã că pot schimba lumea sunt cei care o si schimbă.

În fine, cred în continuare că nu trebuie să fii Mactard ca să îți placă Steve Jobs.

One thought on “Recomandare: Jobs (2013)

  1. Am vazut si filmul si am citit si cateva recenzii (din pacate nu si cartea despre el) insa am inteles ca filmul nu reda chiar toata experienta si viata (profesionala) a lui Steve Jobs, ci pune accent mai mult determinarea lui meschina de a capta puterea.
    Pentru un om care a influentat atat de mult ma asteptam la o evolutie personala care sa inspire. Cu siguranta filmul nu a pus accent nici pe 50% din experientele personale importante care l-au modelat in omul pe care il stim cu toti.
    Ma asteptam ca filmul sa ma faca sa imi doresc mai mult.
    E un film bun, dar nu e inspirational.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *