6 ani de blogging – să recapitulăm

Vineri, 1 Martie 2013 | Pareri personale | 8 comentarii

kristofer la inaltime 2013

Ieri am intrat oficial în cel de-al șaptelea an de blogăreală. Credeți-mă că nici nu știu de unde să încep sau cu ce să termin. Acesta ar trebui să fie un articol în care să reiterez ce mă împinge să-mi trântesc gândurile, părerile, succesele, frustrările, preferințele, prietenii și evenimentele mele preferate pe un sait. Așa este. Este un material despre Kristofer.ro și toate etapele prin care am trecut cu acest blog din 28 februarie 2007 și până ieri, 28 februarie 2013.

6 ani? Uau! Stau și mă gândesc că totul a fost o joacă la început. Aveam în spate un an de activitate pe internet și mi-am tras blog nu pentru că voiam să mă afirm și să mă bag în seamă (sau poate că tânjeam și după aceste lucruri în subconștient), ci pentru că m-am simțit atras de asta, de scris și de oferirea de informații cât mai direct cu putință.

Romanian Top Hits 2011 Kristofer.ro

Era începutul anului 2007. Vorbeam cu vecinul meu Mircea și îi făcusem capul praf cu părerea mea legată de starea online-ului băcăuan de la acea vreme. Singurul blog serios din Bacău de la acea vreme aparținea lui Răzvan, iar ziarele și televiziunile nu acordau importanță spațiului virtual. Descoperisem o nișă, una bună rău de tot.

pasti 2010 kristofer inaltimeÎncepusem să relatez în timp real de la evenimentele locale, adică imediat după terminarea lor, iar ziarele s-au simțit obligate să facă ceva în această privință. Era nefiresc ca un puști de 14-15 ani să dea primul știrea, dar acest lucru chiar se întâmpla. Chiar dacă mass-media locală începea să se trezească pe online, eu am mers mai departe. Eram partener media la tot ce era mai important în oraș, iar cuvântul meu se făcea auzit până la mai marii administrației locale. Asta se întâmplă și astăzi. Așa am cunoscut oameni precum președintele CJ Dragoș Benea sau ca primarul Romeo Stavarache.

Prietenii pe care mi i-am făcut în toți acești ani reprezintă primul lucru pe care l-aș aduce în discuție dacă aș fi întrebat ce am avut de câștigat de pe urma celor peste 5 500 de articole postate pe acest blog. Miile de ore petrecute la evenimente cu aparatul de fotografiat în mână au fost rareori o pacoste și mai mereu o plăcere pentru mine.

La urma urmei, ceea ce fac eu aici este un hobby. Am avut de câștigat enorm de multe lucruri în acești 6 ani. Inclusiv bani. Inclusiv faimă. Inclusiv influență. Am văzut țări și am călătorit datorită blogging-ului. Excursia la Londra este cel mai bun exemplu. Sau cea de la Budapesta.

kristofer street photography

Trebuie să știți că n-aș fi avut atâta succes în Consiliul elevilor dacă nu dețineam acest blog. M-am ajutat de blog și de contactele pe care mi le-am creat în mass-media cu ajutorul site-ului meu ca să duc imaginea și activitatea organizației pe cele mai înalte culmi. Am promovat intens activitățile pe care eu și colegii mei le-am realizat cât am fost prim-vicepreședinte la Consiliul Județean al Elevilor Bacău. Am avut cea mai bună promovare din țară în acel an și am luat și un premiu pentru asta.


Apoi, astăzi scriu pe Urban.ro și am un venit constant de acolo datorită articolelor despre muzică electronică pe care le postam până nu demult aici, pe blog. Andra Zaharia nu mai avea timp să se ocupe de această nișă pe Urban.ro și, cunoscându-mi pasiunea pentru muzică electronică și pentru scris, m-a recomandat. Îi mulțumesc. Știu sigur că nu avea de unde să îmi cunoască pasiunea decât de pe blog.

Tot acest blog m-a ajutat să pun umărul la fondarea Asociației Divanul AdBlog, cred că singura structură legală ce reunește bloggeri din toată țara. Am avut câteva proiecte pe plan local, avem 23 de bloggeri membri în prezent și avem gânduri mari. Suntem tineri, avem nici doi ani de la înființare, iar viitorul sună bine. Blogmeet-urile noastre săptămânale și seria Divanul VIP ne-au adus în atenția publicului larg. Sunt extrem de mândru de ce am reușit să realizăm cu asociația noastră până în momentul de față.

Blogging-ul este pasiunea mea principală, ceva de care nu cred că mă voi lăsa vreodată. Mereu îmi voi scrie gândurile. Consider că am ceva de spus. Această pasiune m-a ajutat să mă cunosc mai bine. Mi-am dat seama că nu sunt făcut pentru fotbal în clasa a XI-a, după aproape 10 ani de antrenamente. Am descoperit că sunt fascinat de fotografie, m-am îndrăgostit de muzica trance și am devenit nebun după plimbările cu bicicleta. De asemenea, am realizat că sunt un bun lider, un om care are ceva de spus și care poate să își facă auzită vocea.

Toate astea se datorează în mare parte acestui blog, care astăzi face 6 ani de existență. 6 ani care nu ar fi existat fără voi, cei care mă citiți cu atâta interes.

Vă mulțumesc mult! :)

17440_1167139109911_2873667_n

Mulțumiri speciale către familie, Fox, Răzvan, Dragoș Benea, Dana, Madalin Rosioru aka MaDi, Florin, Ionuț Tomescu, Adelina, Cristi, George, Augustin, Romeo Moșoiu, Corina, Andrei Bogdan Petre, Cătălin Dociu, Cristian și Otilia de la Grafit Invest, Mircea Barbu, Dumitru Ficuță & Adriana Ciorcilă, Grishoo, Cătălin Bejan, Ilie Bîrzu, Dan Leonte, Ciudin Dan, Laura, Alina Bibire, Ana-Maria Rotaru, Eduard Vasilică, Ionuț Oprea. Ei sunt oamenii care au avut un mare cuvânt de spus în ceea ce privește succesul meu.

8 comentarii la “6 ani de blogging – să recapitulăm”

 1. Hehe, the pleasure it’s all mine, my dear, good and old friend, and all the best!

  Hugs

 2. Alexandra Cernat 1 Martie 2013 at 02:42 Permalink

  Impresionant ce ai facut pana la varsta asta. Te admir, esti un model si un exponent pentru generatia ta si pentru tineri in general.

  Oameni ca tine as vrea sa vad in primele linii de conducere in tara asta. Mult succes, Cristian! Suntem cu ochii pe tine! :)

 3. Batranu 1 Martie 2013 at 05:03 Permalink

  Nu imi esti cel mai simpatic baiat din lume ca tii cu socialistii, da’ trebe sa recunosc ca stii sa faci multe chestii si ca viitorul iti surade. Frumos brand personal si de apreciat.

  PS: Nu te mai iei de Vranceanu? :)

 4. omulvaly 1 Martie 2013 at 15:28 Permalink

  Felicitări, unii nu stau casatoriti atata timp cat tu ai fost fidel blogului tau ! Succes si pe viitor !

 5. Madalin Blidaru 1 Martie 2013 at 16:53 Permalink

  La mai multi!

 6. Bogdan (LaObiect.com) 1 Martie 2013 at 17:11 Permalink

  Felicitari, Cristi, pentru ceea ce ai facut in acesti 6 ani. Munca ta arata ca esti constant in ceea ce faci, ca nu esti omul momentului si ca ceea ce faci, faci bine. Daca macar 25% din tineri ar fi ca noi, cu siguranta ca Romania ar arata altfel.

 7. Razvan 3 Martie 2013 at 14:24 Permalink

  Felicitari. Sa ai parte de inca 6 ani de blogging activ si poate chiar international :)

 8. catalin 21 Martie 2013 at 00:20 Permalink

  Esti un bun exemplu pentru cum ar trebui sa se comporte generatia tinara . Insa sper sa nu te multumesti doar cu succesul asta . Ramii modest cum te am cunoscut, extindeti aria preocupărilor munceste mult si vei reusi sa gestioneze corect succesul asta. Eu iti tin pumnii strinsi sa reusesti !


Lasa un comentariu