Analiză pe text: minciunile din scrisoarea lui Romeo Stavarache pentru pensionari

Vineri, 10 Aprilie 2015 | Bacau, Politica | Comenteaza

Zilele astea sunt în Bacău și e inevitabil pentru mine să nu scriu despre problemele din oraș, parcă din ce în ce mai rar în atenția presei, iar aici îi includ și pe bloggeri. Mai ales în situația de față, în care cei ce conduc municipiul nu numai că nu au decența să tacă, chiar dacă ar fi indicat să demisioneze având în vedere gravele acuzații de corupție, dar trimit scrisori mincinoase și ipocrite către cetățeni taman în ajunul sărbătorii pascale.

De această dată, victimele lui Romeo Stavarache sunt pensionarii, primarul controlat judiciar încercând să le intre sub piele cu un mesaj de mulțumire pentru faptul că aceștia ar fi fost, vezi Doamne, cică alături de el și de familia sa în “momentele din viața unui om în care contează fiecare vorbă și fiecare gând bun“. De ce ne-ar păsa de familia sa mai mult decât de faptul că ar fi luat multă, multă șpagă pentru investițiile din oraș, nu știu.

conferinta-presa-Stavarache-2

O asemenea minciună gogonată, care se întinde pe o pagină și care poartă antentul instituției Primăriei Municipiului Bacău, trebuie cumva combătută și m-am gândit să iau pe rând pasajele din această epistolă tristă și să le comentez. Apropo: or fi tras-o la xerox la prețul de 5 lei/pagină, așa cum Primăria ne cere nouă, cetățenilor, atunci când cerem informații de interes public? :)

Nici anul acesta nu au fost majorate taxele și impozitele locale și este al treilea an consecutiv cu același nivel de taxe și impozite locale. Am fost mereu convins că putem face lucruri importante în orașul nostru fără să mărim taxele și impozitele, iar investițiile, atât de necesare, să le finanțăm din alte surse, în special din fonduri europene.

Minciuna 1. Taxa pe salubritate a fost dublată în anumite cazuri în 2015 (blocuri turn, persoane singure în apartament, familii plecate etc.)
Minciuna 2. Investițiile sunt finanțate și prin credite foarte mari. Spre exemplu, bugetul municipiului este îndatorat cu 20 de milioane de euro numai pentru realizarea Spitalului Municipal, în construcție de mai bine de 8 ani de zile.

constituirea-consiliului-local-bacau-2012-5

Sunt bucuros să vă anunț că am semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Insulei de Agrement, un proiect care a fost întârziat nejustificat, din cauza nesfârșitelor contestații. În ceea ce privește lucrările la Spitalul Municipal, acestea vor reîncepe în curând.

Minciuna 3. Lumea trebuie să știe că modernizarea Insulei de Agrement a fost ținută pe loc doar în ultimele luni de contestații. Proiectul datează de câțiva ani, dar licitația a fost pornită abia în 2013, după deficiențe legate de proiectare, plătită și aia din bani publici. De asemenea, la mijloc s-a aflat și o incompatibilitate: În timp ce era acționar al firmelor deținute de Viorel Rusu, Conextrust-Amici (care au fost câștigat licitația), un anume Corneliu Gavrilescu lucra la Primărie și făcea parte din echipa de implementare a modernizării Insulei de Agrement. Detalii aici. În sfârșit, e bine că se face. Totuși, puțină decență în declarații!

Minciuna 4. Așa cum v-am spus și mai devreme, lucrările la Spitalul Municipal au fost începute în urmă cu 8 ani, acest obiectiv fiind exploatat electoral de către Romeo Stavrache atât în 2008, cât și în 2012. Culmea, tot nu e gata, lucrările fiind momentan sistate. Găsiți aici detalii despre problemele de la spital. Între timp, am fost mințiți că vom primi analize gratuite, că vom avea facultate de medicină, iar lista de aberații stavarachiene poate continua fără probleme. Cine să vă mai creadă, domnule primar?

Pentru elevi vom acorda bursele școlare de excelență, de merit și performanță, și vom organiza la sfârșitul anului, Gala Învățământului Băcăuan.

Niște sfaturi: De data asta poate nu mai transportați elevii cu duba Poliției Locale. Cât despre gală, anul ăsta nu mai e nevoie să o mutați din decembrie în noiembrie în scop electoral, așa cum ați făcut în 2014. Programul e lăudabil (chiar dacă dați mai mulți bani la cultele religioase decât la elevi în 2015 – conform Asociației Elevilor din Bacău), dar ar fi cinstit să nu mai folosiți “nepoții bunicilor” pentru a vă spăla imaginea!

Trec peste partea cu finalizarea străzilor Milcov și Ștefan cel Mare, că dacă mă gândesc la cum se circulă pe ele de 5-6 ani, îmi sare imediat muștarul. Mai nou, lucrările la Strada Milcov sunt sistate din cauza unei posibile fraude.

Semnare-contracte-europene-bacau-2

Scrisoarea se termină apoteotic: să nu uitați că rămân același om modest, gata oricând să asculte o părere, un sfat.

Zău? Păi dacă sunteți atât de dispus să ascultați părerile cetățenilor, de ce nu ați fost sâmbătă la Prima pedalare a primăverii, pentru a discuta cu bicicliștii băcăuani despre problema pistelor pentru biciclete? Dacă tot vă place să stați ascuns, de ce nu vă întoarceți acasă, pe strada Mihai Eminescu, unde ați fost arestat la domiciliu câteva luni bune, și ocupați în continuare, fără nicio urmă de jenă, un scaun de pe urma căruia v-ați multiplicat avuția și ați format o rețea organizată de sifonare a banului public?

Decență, domn’ primar! Decență! 

Scrisoarea am luat-o de pe Bacau.net.

scrisoare-romeo-stavarache-pensionari

Lasa un comentariu