Drama Club câștigă Ingenious Drama Festival 2012 – foto, păreri și video

Duminica, 22 Iulie 2012 | Bacau, foto, Pareri personale, stiri, Video | 4 comentarii

S-a terminat! Ingenious Drama Festival 2012, a XIII-a ediție a festivalului național de teatru pentru tineri în limba engleză, și-a desemnat câștigătorii. Botoșănenii de la Drama Club pleacă acasă cu premiul pentru cel mai bun spectacol de la ID Fest 2012, cel mai important titlu al festivalului, în timp ce A.C.T. Bacău a obținut cele mai multe premii.

A fost o ediție reușită din punct de vedere organizatoric și mă refer la ceea ce s-a văzut la teatru: spectacole, repetiții, logistică, etc. Nu știu cum a fost la cămin, la training-uri și în tot restul timpului petrecut de cele 11 trupe la Bacău, însă am auzit numai lucruri bune.

Artistic, nu sunt un consumator înrăit de teatru, dar îmi permit să emit o părere personală, poate neavizată -> slăbuț, per ansamblu! Brainstorming (favoriții mei din anii trecuți) m-au cam dezămăgit, pot mai mult. Spectacolele invitate (We Are Camera și Artă) nu numai că au fost pe gustul meu, ci pot spune că “au rupt”.

Despre băcăuani? In The Spot, câștigătorii ediției trecute, au făcut un spectacol bun, dar parcă prea tras la indigo față de cel din 2011. Nobody’s Group (fetița grup), mult mai ok decât anul trecut, iar A.C.T… ce aș mai putea să spun despre A.C.T., care au jucat cu publicul pe scenă? Culmea, au luat premiul publicului! CARE public, bre? Am fost generos atunci când am scris public, căci printre cei care au urmărit piesa s-au numărat, în proporție de 80%, părinții și juriul. Știți ce regret din toată această afacere? Că nu l-am văzut pe Țuțuianu, tânărul care a plecat acasă cu două premii: cel mai bun actor și premiul pentru cea mai bună engleză.

Cei mai amuzanți au fost cei de la The Knockers. Și ei pot mai mult. Limelight și Atelierul de Teatru au avut spectacole prea scurte (sub 30 de minute) și nu au putut fi supuse jurizării. Hooleelogans și Heavenly Hell s-au menținut în registrul normalului, cu mențiunea că cei din urmă ar fi meritat măcar un premiu. Am lăsat ce e mai bun la final: Cheer Up și Drama Club au fost la prima participare la ID Fest și, cel puțin pe mine, m-au dat pe spate. Drama Club au fost cei mai buni, i-am declarat favoriți și, spre bucuria multora, au câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol din acest an.

 • Premiul publicului: A.C.T.;
 • Cea mai bună muzică: A.C.T.;
 • Cele mai bune lumini: Drama Club;
 • Cele mai bune costume: A.C.T.;
 • Cea mai bună scenografie: Drama Club;
 • Cea mai bună utilizare a limbii engleze: Eric Țuțuianu (A.C.T.);
 • Cea mai bună actrita în rol secundar: Raphaela Lei (Brainstorming)
 • Cel mai bun actor în rol secundar: Eduard Buhac (The Knockers)
 • Cea mai bună actriță: nu s-a acordat, chiar dacă au existat nominalizări;
 • Cel mai bun actor: Eric Țuțuianu (A.C.T.);
 • Premiul special al juriului: actorii Andrei Redinciuc, Codrin Pascariu și Theodor Șoptelea (Drama Club);
 • Cea mai bună regie: Tudor Pușcașu (A.C.T.);
 • Cel mai bun spectacol: Drama Club.

Vreau să cred că “premiul foarte special al juriului”, cel pentru canapeaua roșie de pluș, este o glumă. Vreau să cred că nu e pe bune.

P.S. 1: vom avea un interviu cu Drama Club, câștigătorii ID Fest 2012. P.S. 2: aștept acel filmuleț (tell your story). P.S. 3: Am filmat la greu pe parcursul acestui festival. Ce ziceți de un ID Fest 2012 (the movie)?

4 comentarii la “Drama Club câștigă Ingenious Drama Festival 2012 – foto, păreri și video”

 1. alex 22 Iulie 2012 at 02:14 Permalink

  id fest 2012 the movie ar fi foarte fain :)

 2. fester 22 Iulie 2012 at 08:59 Permalink

  O cretinatate mai mare ca aceea de a anula bucuria unor tineri prin neacordarea premiului feminin sau criteriul dement cu 30′ nu am mai intalnit! …dar ce se intampla cad depasesti limita impusa? …sau cand trupa organizatoae si centreaza si da cu capu’…ori ironia cu pemierea obiectelor??? Prea tare! se pierde spiritul festivalului, se duce naibii tot!

 3. carmen 22 Iulie 2012 at 11:45 Permalink

  RUSINE ! cea mai proasta organizare de pana acum …incepand cu lipsa afiselor in TOT orasul si terminand cu “preferintele”. Nu m-ar mira ca anul viitor cei din afara Moldovei sa nu mai vina. Pentru ce ? Au alte festivaluri corecte.Iar “canapeaua” a fost “bomboana de pe coliva” . RUSINE !

 4. vcb 23 Iulie 2012 at 17:43 Permalink

  Da da da! ID Fest: The movie, ar fi genial.


Lasa un comentariu