PSD și-a strâns jucăriile și a plecat din Consiliul Local

Vineri, 10 Iulie 2015 | Bacau, Politica | 1 comentariu

Într-o conferință de presă organizată după ședința de marți a Consiliului Local Bacău, despre care am spus că a fost făcută pe nepusă masă, fără a fi adusă la cunoștința cetățenilor interesați (iar eu mă număr printre ei), Cosmin Necula a anunțat că PSD își retrage cei doi membri din Consiliul Local, George Bogatu și Svetlana Zaharia. Aceștia și-au depus demisiile, marea supărare a pesediștilor fiind faptul că propunerile lor nu sunt luate în seamă de majoritatea PNL.

De fapt, mărul discordiei este un bloc ANL cu 45 de apartamente de pe strada Făgăraș nr. 25, preluat de Primăria Bacău în anul 2009 și atribuit, conform HCL nr. 226/2009, “specialiștilor din sănătate, angajați la Spitalul Municipal”. Pentru că au trecut 6 ani de atunci și Spitalul Municipal încă nu e gata și nici nu va fi prea curând, PSD a cerut modificarea acelei hotărâri astfel încât și medicii de la Spitalul Județean să aibă dreptul la o locuință în acel bloc, avansând o problemă locativă a personalului de la spital.

cosmin necula conferinta presa psd bacau

Ideea nu era rea, schimbarea destinației acelor locuințe se putea face dacă exista voință politică, însă am mari dubii că problema pe care PSD o ridică ar fi reală. Chiar sunt medici care lucrează la Spitalul Județean și care nu au locuință? Mi-ar fi plăcut să-i văd în Consiliul Local, în stradă sau măcar pe o foaie cu semnături la Cosmin Necula în mână. Chiar l-am întrebat la conferința de presă de miercuri dacă a încercat să atragă suport popular pentru această inițiativă și să le demonstreze consilierilor locali ai PNL și UNPR că problema e reală și că trebuie rezolvată. Răspunsul a fost, evident, negativ, adăugând că “PSD reprezintă totuși mulți oameni din Bacău”.

Chiar așa? Ia să vedem! Cum își mai reprezintă PSD Bacău de azi înainte simpatizanții, votanții, medicii și pensionarii în Consiliul Local, dacă membrii săi și-au recunoscut practic neputința, demisionând după ce prima lor propunere (pentru care nu au încercat să atragă nici măcar sprijinul public al eventualilor beneficiari) nu a fost luată în seamă de consilierii locali ai PNL? Cu o inițiativă nu se face primăvară. În plus, PSD suportă acum consecințele ciudatei negocieri “voi la Primărie, noi la CJ”. Ciudat e că PNL s-a ales, sub sigla USL, cu oameni chiar în conducerea Consiliului Județean, în timp ce PSD a fost depășit numeric în Consiliul Local chiar și de gruparea traseistă a lui Cristi Manolache.

george bogatu consiliul local bacau

foto via constituirea Consiliului Local Bacău – 2012

Practic, PSD a jucat în aceeași echipă cu PNL trei sferturi din mandat (în ciuda faptului că USL s-a rupt la pauză, în 2014), iar în minutul 80 ratează prima mare ocazie, și, supărat că nu reușește să înscrie nici măcar un gol de onoare, antrenorul le cere jucătorilor (mai mult sau mai puțin blatiști – aveți aici o analiză a activității lor) să iasă de pe teren și să strige în gura mare “eu nu mă mai joc”. Desigur, PNL câștigă jocul la masa verde, iar suporterii PSD nu mai înțeleg nimic. Electoratul cu tricouri roșii și-ar fi dorit ca echipa pe care o susțin să moară de gât cu adversarul până în ultima secundă a prelungirilor.

Pe bună dreptate, PSD Bacău s-a trezit târziu din mahmureala de după USL. Aceste semne de opoziție din partea lui Cosmin Necula sunt mult prea tardive. Dacă anul trecut pesediștii aveau inspirația și curajul să îl arate cu degetul pe Romeo Stavarache și să-i ceară la scenă deschisă demisia după ce primarul a fost acuzat de 5 fapte de luare de mită, poate că acum lucrurile erau diferite, iar eu departe de gândul că PNL și PSD au un blat la nivel local.

Chiar sunt curios dacă cei de la PSD vor demara procedurile pentru depunerea unei inițiative cetățenești privind blocul pentru medici așa cum nu au atacat în contencios administrativ bugetul municipiului Bacău pentru anul acesta.

cosmin necula svetlana zaharia

 

1 comentariu la “PSD și-a strâns jucăriile și a plecat din Consiliul Local”

  1. sorin 11 Iulie 2015 at 13:54 Permalink

    Eu cred ca e mai bine asa pentru ca acum nu mai au nicio scuza ca sa nu faca opozitie. S-au delimitat complet si incepe razboiul…


Lasa un comentariu