RIP USL. Retrospectivă personală.

Marti, 25 Februarie 2014 | Politica | 6 comentarii

La trei ani de la înființare, Uniunea Social Liberală s-a destramăt, după ce Crin Antonescu a anunțat în seara asta că liberalii săi ies de la guvernare. Sper că și-a asumat și viitoarea înfrângere din cursa pentru prezidențiale. Nu-i nimic, se poate și fără ei. Până ce L-ul de pe frontispiciul Palatului Victoria va fi înlocuit de litera D, am zis să fac o retrospectivă a ceea a însemnat USL pentru mine, în special prin prisma articolelor scrise pe blog.

crin antonesu victor ponta miting usl arena nationala

Am votat USL atât la locale, cât și la parlamentare. La alegerile locale, Dragoș Benea și Romeo Stavarache au câștigat pentru a treia oară Consiliului Județean, respectiv Primăria. Ambii încasau votul meu și fără sigla USL. La fel și la alegerile legislative din decembrie 2012. Am votat tot USL, dar indirect, căci alegerile mele nu au avut la bază considerente politice, ci unele de natură subiectivă. Cosmin Necula și Dragoș Luchian au devenit cu lejeritate deputați.

În cei trei ani de existență, Uniunea Social Liberală a câștigat la pas alegerile locale din vara anului 2012 și parlamentarele de la sfârșitul aceluiași an și a realizat cea mai stabilă majoritate parlamentară. La polul opus, a provocat un referendum de demitere a președintelui Traian Băsescu care s-a dovedit în cele din urmă un eșec. USL a demis, pentru prima oară în istoria României, un guvern prin moțiune de cenzură. S-a întâmplat pe 27 aprilie 2012, când seria cabinetelor portocalii a fost închisă de mandatul lui Ungureanu, care a durat nici 3 luni.

victor ponta dragos benea stavarache usl

Ce-am mai scris despre USL: a triplat rata de absorbție a fondurilor europene, a lansat Guvernul Tinerilor (poate îl și încheie… oh, wait). Au fost 22 de articole taguite cu USL și peste 50 de materiale în care am menționat alianța.

Top 3 cele mai citite articole cu USL de pe blog:

Faze funny cu USL: integramele cu trandafiri social-democrați și săgeți liberale, coabitarea îi stătea în gât lui Crin Antonescu și Victor Ponta râdea, PDL chiar a ieșit pe ușa din dos a politicii bacoviene – așa cum spuneam în 2011 etc.

P.S.: Când domnul Antonescu cere demisia lui Victor Ponta, mi s-ar fi părut de bun simț din partea liberalului ca înaintea acestei revendicări să își fi dat demisia din funcția de președinte al Senatului. Oh, am uitat de “Dacă Băsescu nu e demis la referendum, mă retrag din politică!”.

P.S. 2: Faza cu moțiunea de cenzură a PNL e demențială. Ei încă sunt la guvernare. Depun moțiune de cenzură împotriva cabinetului din care fac parte? Depun moțiune de cenzură împotriva deciziilor asumate în timpul guvernării?

miting-usl-arena-nationala-parlamentare-2012-39

6 comentarii la “RIP USL. Retrospectivă personală.”

 1. Dan 25 Februarie 2014 at 22:01 Permalink

  Cam ai dreptate Cristi. P.S. : S-a văzut intr-o oarecare măsură culoarea ta preferata.

 2. gogu 25 Februarie 2014 at 23:40 Permalink

  psd-ist mic si rautacios, iti urmaresc de mult blogul si pareai un tanar cu viitor luminos, mi-e lene sa pun ghilimelele acum, pacat ca ai ales tabara hotilor, nu ca cealalta ar fi mai breaza,dar totusi…..

 3. Andrei 28 Februarie 2014 at 10:26 Permalink

  Idem Gogu! La cate proiecte noi, investiții sau făcut în ultimii 2 ani de guvernare nu pot sa zic decat ” la mai multe “

 4. Razvan 3 Martie 2014 at 07:55 Permalink

  Nu ma deranjeaza sa citesc articole politice pe blogul tau insa…nu fi un alt blogger politic, sa vorbesti de rau ori sa arunci cu noroi in altii. De vei incepe si vei face acest lucru vei pierde multi cititori si notorietate.


Lasa un comentariu